Utiliteitsbouw

Utiliteitsbouw

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen de utiliteitsbouw? Staalbouw DtB helpt met het waarmaken van jouw bouwwensen. Maar wat betekent de term utiliteitsbouw eigenlijk? Hiermee bedoelen we eigenlijk alle bouwwerken die geen betrekking hebben tot de woningbouw. Zoals een showroom, bedrijfspand of magazijn.

Prefab staal in de utiliteitsbouw

Bij prefab gebouwen (ook wel prefabricage genoemd) wordt het staal van tevoren tot componenten gevormd in een fabriek. Daarom is het met prefab van groot belang dat de architecten goed hun werk doen, één klein foutje kan namelijk een hoop vertraging opleveren. Onze architecten zijn nauwkeurig als het gaat om het ontwerpen van een utiliteitsgebouw. Nadat zij de componenten met de goede afmetingen juist in kaart gebracht hebben, kunnen onze specialisten in de staalbouwfabriek aan het werk gaan. Vervolgens worden deze onderdelen geleverd op locatie, zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met het nieuwe utiliteitsgebouw.

De juiste stappen uitvoeren voor, tijdens en na het bouwen van een utiliteitsgebouw

Ondanks het aanleveren van prefab zijn utiliteitsgebouwen niet altijd eenvoudig om in elkaar te zetten. Daarom is het belangrijk dat er een heldere planning wordt opgesteld en dat er veel controles plaatsvinden vanuit onze kant. We bespreken altijd duidelijk van tevoren af welke behoeften je hebt met betrekking tot bijvoorbeeld de uitstraling, duurzaamheid en functionaliteit van het gebouw. Hierna kijken we of dit goed in lijn ligt met de afgesproken kosten en bouwvergunningen.

Tijdens het bouwen houden we altijd contact over de huidige werkzaamheden, dit gebeurt zowel telefonisch als op de locatie zelf. Daarnaast doen we regelmatig controles tijdens de werkzaamheden. Hierdoor weet jij als opdrachtgever zeker dat het goed verloopt. Nadat het project afgerond is, gaan we nog even om de tafel zodat we rustig alle werkzaamheden kunnen nabespreken.

Totaaloplosser in de utilitaire staalbouw

Staalbouw DtB heeft inmiddels al meerdere stalen bouwwerken gerealiseerd in de utiliteitsbouw. Kijk bij onze projecten om meer duidelijkheid te krijgen. Ook kun je gerust telefonisch contact met ons opnemen via 0318 64 01 74.


Recent gebouwde projecten