Wij zijn VCA-gecertificeerd

Op 18 december 2012 heeft Staalbouw DtB het eerste VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist voor Aannemers) certificaat succesvol behaald. Hiervoor worden we periodiek getoetst door een onafhankelijke instantie. Lees verder om erachter te komen wat het VCA precies inhoudt!

VCA-diploma

Met een VCA-certificaat wordt er vastgesteld of een aannemer voldoet aan een bepaald aantal eisen rondom veiligheid, gezondheid en milieu. Nadat de certificering succesvol afgerond is, wordt er eigenlijk bevestigd dat de aannemer beschikt over de juiste informatie die betrekking hebben tot de werkmethodes en aandachtspunten. Dit zijn kort gezegd de volgende werkzaamheden: het afleveren en monteren van hallen, loodsen en prefab betonwanden.


Veiligheid, gezondheid en milieu: belangrijk voor opdrachtgevers én Staalbouw DtB

Het VCA-certificaat creëert voor ons, maar ook voor de desbetreffende opdrachtgever een bepaald bewustzijn rondom de risico’s van een bouwplaats. Een stalen gebouw zet je namelijk niet zomaar in elkaar. Wij kunnen garanderen dat we (mede door het VCA) beschikken over de juiste expertises rondom bouwwerken van staal. Hierdoor loop je achteraf niet tegen ongewenste zaken aan.

✓ Veiligheid: Tijdens de bouw moet de bouwplaats voorzien zijn van de juiste veiligheidsmaatregelen. Wanneer we de stalen balken en andere materialen aan het verplaatsen zijn, mag er niet een omstander even kijken hoe het gaat met de vooruitgang. Maar ook bij het verplaatsen van materiaal moet ons personeel goed op blijven letten hoe de bouwmachines bewegen. Tijdens het monteren en lassen van de juiste bescherming voorzien zoals een lashelm of bouwhelm.

✓ Gezondheid: Ons personeel maar natuurlijk ook de omstanders mogen niet blootgesteld worden aan giftige gassen of andere ongezonde middelen die hun gezondheid beïnvloeden. Daarom houden we hier altijd rekening mee voordat het gebouw in elkaar wordt gezet.

✓ Milieu: Tegenwoordig komen er steeds meer regels omtrent milieuzaken, hier valt natuurlijk ook de staalbouw onder. Wij helpen onze opdrachtgevers altijd om zo milieubewust mogelijk te bouwen, hiermee kunnen ze namelijk veel geld besparen. Daarnaast wordt er ook steeds meer verplicht, zodat we als land aan het Klimaatakkoord van 2030 te kunnen voldoen. Denk naast het VCA bijvoorbeeld aan BENG-eisen.

Bouwen met goed opgeleid personeel

Ons personeel beschikt over de juiste expertises. Dit wordt onder andere bevestigd door het VCA-certificaat, maar ook door onze opgeleverde projecten. Kijk gerust eens tussen onze projecten, zo weet je gauw wat wij voor jou kunnen betekenen. Heb je andere vragen die betrekking hebben tot onze ervaring of misschien over het VCA? Neem dan contact met ons op via 0318 64 01 74 of stuur een mailtje naar info@staalbouwdtb.nl.

Neem contact op

Recent gebouwde projecten